Lappeenranta, Savitaipale, Suomenniemi, Ristiina, Mikkeli, Juva...lauantaina lähdettiin sitten ajelemaan mökille pitkin kaunista ja rauhallista Lappeenrannantietä. Kekkulilla oli kaunista as usual. Ja maatila on tietysti fantastico siitä huolimatta että oli pilvinen ja sateinenkin päivä. Tässä pari kuvaa sieltä:

Tästä tullaane tilalle, se on just tollanen, näkee vaikka kuinka kauas, tilaa riittää, kumpuilee kauniisti. 



Eilen muuten tuuli ja kovaa. Mutta ei se mitään, meillä oli ihan söpöistä, saunottiin kekkulilla ja laitettiin takkaan tulet. Tuulen ääni teki kaikesta vähän jännittävää. Päivällä oli ihan kaunis sää, käytiin kävelyllä. Kuvassa on Kekkulin pihatien vanha lato. Ja ihanan sininen taivas.

 

Tänään mentiin heti aamulla Sumeriaan, minne tulee uusi mökki. Appiukko sen kehikon on omista puistaan tehnyt ja se on nyt vuoden painunut. Rakennusluvat on saatu ja kaivuri tilattu -  kohta tehdään pohjat ja heinäkuussa hirret siirretään paikalle ja kasataan.

Käytiin laittamaan kulmakepit että se mestar näkee mihin se möksä tarkalleen sijoittuu, kun se käy siel kai ens viikol. 

 

Niin, annettiin sitten uudelle tilalle nimeksi Sumeria. Koska a) se viittaa suomalaiskylään nimeltä Sumeria, joka sijaitsee lmpilahdella Laatokan rannalla b)  se viittaa mukavasti kesään 

c) koska sumerialaiset ovat kiehtovia tyyppejä, jotka esim. keksivät pyörän käyttämisen kuljetusvälineissä ja kehittivät numeraalisen järjestelmän, jakoivat tunnin 60 minuuttiin, kehittivät vuosikalenterin ynnä muuta ynnä muuta käsittämättömän abstraktia jo 5000 - 4000 eKr.  

Sumerian rantaa

Mökki tulee ylös mäen päälle. Sieltä on uljaat järvinäkymät, vaikka ei nyt tässä kuvassa näy. Kuvasin nimittäin sitä kun tähän mäntyjen viereen tulee tie mökin pihaan. Mutta se on sellaista kangasmetsää lähinnä, kalliota, sammalta, puolukkaa, hiekkaranta. Puhdas ja rauhallinen Syysjärvi siinä siintelee ja Saimaakin on ihan vieressä. Mitä muuta voisi toivoa?