Miksi ei ydinvoimaa? Tänään sitä vastaan marssittiin ja kivaa oli. No, uusiutuvan energian eteen on tehty paljon työtä ja satsattu soikea sentti veronmaksajien, tutkimuslaitosten  ja yritysten omasta pussista.

Ja onnistumisia on tullut, ratkaisuja on otettu käyttöön. Laskelmat osoittavat, että uusiutuvien kehittäminen ja laaja käyttöönotto olisi riittävä vaihtoehto yhdistettynä energiatehokkuuteen (missä meillä jokatapauksessa on valtava tavoite).

Ja sitäpaitsi uusiutuvalla energiateknologialla on valtavat maailman markkinat, Suomi mukaan niin töitä riittää! Maailmalla suomalaisia ei tarvita ydinvoimalan rakennushommissa ja jos meillä muuta osaamista asian tiimoilta onkin, niin siis haloo, muutamalla tyypillä. Ydinvoimaloita suljetaan muualla yhä enenevässä määrin - se on vanhanaikainenen rakaisu. Koska se on kestämätön. Puhtaaksi sitä kehutaan - mutta ilmastonmuutoksen kannalta ydinvoima ei ole kovinkaan kummoinen vaihtoehto. Mm. lämmöntuotto aiheuttaa suurimmat haitat ja ydinvoimalahan tuottaa sähköä. Teollisuus tarvii!! - Näin huudetaan. Joo...teollisuus kehittyy ja muuttuu...teollisuus pystyy käyttämään paikallisia ratkaisuja...ja sitä paitsi teollisuuden rakenne muuttuu. Suurteollisuus vähenee koko ajan Suomesta, siirtyy muille mantereille asti. Lopputuloksena uusien ydinvoimaloiden sähkö menisi vientiin, ihan muiden vaikka ruotsalaisten iloksi, ratkaisematon säteilevä jäteongelma vain jäisi meidän lapsillemme  - ilman kunnollista hoito-ohjetta. Ja se sähkön myyntivoitto - ei se sinun pussiisi solahda. Vaan muutaman optioveikon.  

On vastuutonta ja itsekästä jättää ydinjäte Suomen kallioon lasten, lasten lasten, lasten lasten lasten jne. huoleksi. 

Kumma että kepukin kannattaa ydinvoimaa, vaikka se ei tuo maalaisille mitään hyvää. Uusiutuvien laaja käyttöön otto sen sijaan toisi lisätienestiä ja tuloja lukuisalle ja lukuisalle määrälle tiloja ja firmoja. keskustanuoret sentään vastustavat. Hyvä juttu - ehkä uudesta kepupolvesta kasvaa taas juurensa muistava luontoa kunnioittava polvi. 

Ei sillä että siitä muuta tietäisin kuin että penskana pelattiin maanantaina jalkapalloa, tiistaina käytiin partiossa, keskiviikkoisin naapurissa lasten uskontokerhossa, torstaisin vesaisissa ja perjantaisin vedettiin lonkkaa. Siellä vesaisissa eli kepun lasten kerhossa tehtiin darwimassatöitä. 

 

 

 

 

 

 

Ydinvoimanvastainen mielenosoitus