Vierailukohteita viikonvarrella. Meillä oli firman hauskat ja mielenkiintoiset kesäpäivät yllätys yllätys Lappeenrannassa.

Alussa perehdyttiin Lappeenrannan elinkeinoelämään ja T&K - toimintaan ja kehitysnäkymiin. Hienoa, täällä on draivi päällä ja se näkyy monella tapaa. Meidän porukoilla olikin sitten varsinainen rantaloma - kylpylähotelliin! Jotkut hyppäsivät heti altaisiin, jotkut lähtivät opastetulle sauvakävelylle. Mä lähdin käymään kakkoskotona. Täällä päin:

Tyysterniemi, Suninen. Kävin uimassa. Vesi oli raikasta ja viileää.

Talossa on muuten julkisivuremonttimenosssa. Kääk! Parvekkeessa oli pelkkä lattia, ei kaiteita ollenkaan.

lappeenranta.fi

Illallinen oli Kasinolla...siellä nyt onkin tullut rampattua alvariinsa viimeaikoina. Ja sitten rantaterassin kautta Kukkoon.

 

Ja Monttuun - porukka oli ehdottoman varma että ne haluaa tanssiravintolaan..."100 salamaa iskee tulta ja koko elämä RÄJÄHTÄÄ!!!!" No, täytyy sanoa, etttä aikamoinen meininki saatiin aikaiseksi. 

Aamulla pakotti päätä.

Mutta kyllä se siitä lähti ja seuraavana ohjelmassa oli tutustumista ympäristöasioihin, ilmastonmuutokseen tai vaikkapa perinnekasveihin. Sää oli mitä hienoin, joten kivaa oli satamatorilla. Tässä tietoa tapahtumasta ja sitäpaitsi muutama artikkeli puutarhan ekologisuudesta.

Jo joutui aika lähteä lounasristeilylle Camillalla. Se teki kanavaristeilyn ja kävi kääntymässä Mälkiällä.

Kuva: merenkulku.fi

Saimaan kanava on mielenkiintoinen tutustumiskohde kyl.

Saimaan kanavan Suomen puoleisen osan pituus on 23,3 km ja Venäjän puoleisen 19,6 km ja koko kanavan pituus 42,9 km. Kokonaisputous Saimaalta Suomenlahdelle on keskimäärin 75,7 m ja se on porrastettu kahdeksalla sululla, joiden putouskorkeudet vaihtelevat 5,5 metristä 12,7 metriin. Kanavan ylitse johtaa seitsemän avattavaa ja kuusi kiinteää siltaa.

Matkalla suuri levinneiden uppotukkien ja pinnalla kelluvien tukkien määrä hämmästytti. Kovasti niitä siellä kerättiin ja niputettiin. Laitoinkin muuten toukokuussa jo tämän kuvan tänne ja löysin alla olevan uutisen aiheesta:

Kaukaan tukkeja karkasi venereitille

16.5.2010 16:39

UPM:n Kaukaan tehtaiden edustalta on ajelehtinut tukkeja veneilyreiteille. Sunnuntaina niitä poimittiin muun muassa Lappeenrannan sataman edustalta Linnoitusniemen kupeelta ja Halkosaaren ympäristöstä.

UPM:n mukaan talvivarastossa ollut puutavara on irronnut kiinnityksistään ja ajelehtinut pois rannasta. Tukkeja on kerätty talteen koko viime viikon. Sunnuntaiaamuna pelastuslaitos huomasi tukkeja harjoituksissaan sataman edustalla, ja ilmoitti siitä Kaukaalle.

---

Aina niitä tukkeja siellä jonkin verran on, se on saletti.

--

Reitti kanavalle menee tietysti Kaukaan ohi. Mielenkiintoistahan se on, mutta parempi olisi ollut puikahtaa saarien välitse niemiin ja notkelmiin. Mutta ei voi mitään.

Kun paatti palasi rantaan, olikin aika vaihtaa välinettä ja lähteä Konnunsuolle, jossa on n. 10 v. vanha EU - vaatimusten mukainen kaatopaikka. Hieno. Voiko kaatiksesta sanoa että hieno? No, ihan hieno kuitenkin. Hienoa tosin ei ole se, miten paljon ihmiset jättävät roinaa jälkeensä. Muut luontokappaleet eivät muuten jätä. Mitään.

Ja koska oltiin Konnunsuolla,  vuorossa oli vielä kuuluisa baari: 

http://www.konnunsuonbaari.fi/

Konnunsuon baari sijaitsee keskellä eteläkarjalaisittain poikkeuksellista, Pohjanmaata muistuttavaa maisemaa. Se on keidas keskellä ei-mitään, tuulahdus 1970-luvun tunnelmasta. Ne, jotka ovat viettäneet hetkenkään kolmisenkymmentä vuotta sitten tyypillisessä maalaiskuppilassa, tuntevat sen tunnelman, tietävät mihin tulevat nähdessään Konnunsuon baarin.